Kontakt os på 22 20 17 17

Brandfare og byggeretlige skel

Disse varme og tørre sommerdage med øget fokus på brandfare får mig til at tænke på et spørgsmål, som jeg indimellem bliver stillet af mine kunder: Hvornår er det en fordel at få tinglyst et “byggeretligt skel”?

Det kan f.eks. være aktuelt, når ejeren har fået opført en garagebygning og ikke har været opmærksom på bestemmelser om mindste afstand fra skel til bygning. Og først bliver bekendt med problemstillingen, når BBR skal opdateres. Det kan også være når et udhus under ombygning inddrages til beboelse og der samtidigt er mindre end 2,5 m til skel.

I begge situationer kræver byggemyndigheden, at der tinglyses “byggeretligt skel” på naboejendommen, eller at der foretages fysiske ændringer af bygningen, så byggelovgivningen er overholdt.

Reglerne er bl.a. indført, for at redningsfartøjer kan komme frem ved en eventuel brand og for at begrænse brandspredning mellem bygninger.

Ud over at det hele kan gå op i flammer, så er salgsværdien af de ekstra boligkvadratmeter langt større end udgiften til tinglysning. Samtidig har ejeren sikret sig, at det ikke bliver en forhandlingsrunde ved et evt. boligsalg.

Landinspektørfirmaet Ejendomsret Skel Byggeretsligtskel Ejendomsgrænse

Byggeretligt skel - ejendomsgrænser

Vil I have et uforpligtende tilbud på opgaven eller besøg?

22 20 17 17

Jeg sidder klar til at besvare jeres mail eller opkald

lhk@ejendomsret.dk