Kontakt os på 22 20 17 17

Skøn tagterrasse i Aalborg City

Tinglyst eksklusiv brugsret

Eksklusiv brugsret til tagterrasse

 

Det er værdiskabende i et større ombygningsprojekt med bl.a. etablering af en tagterrasse, at få udarbejdet en eksklusiv brugsret til tagterrassen. Et sådant projektet vil i sin helhed være en kompleks proces og berøre flere parter. Arkitektens skitseforslag, håndværkere, afklaring og aftale med ejerforening og naturligvis ejerlejlighedsændringen hos landinspektøren.

 

Arbejdet og omkostninger ved at gennemføre en eksklusiv brugsret er måske et område der overses eller ønskes besparet. Men rent faktisk vil brugsretten være værdiskabende for ejerlejligheden, og værditilvæksten vil typisk overstige omkostningerne ved at få udarbejdet en eksklusiv brugsret.

 

For at den eksklusive brugsret skal være retlig gældende over for 3. mand og kan indgå i ejerlejlighedens værdi, kræver det at aftalen er blevet enstemmigt vedtaget på generalforsamlingen i ejerforeningen, samt at aftalen er blevet tinglyst.

 

Så hører jeg fra mit erhvervsnetværk at det er en god ide, at udforme aftalens tekst i et sprogbrug, som både holder vand juridisk, men som samtidigt også kan forstås og bruges af ejerforeningens medlemmer. Denne balance i teksten kræver selvfølgelig juridisk viden og erfaring, men bestemt også lidt skrive sløjd for at ramme rigtigt med kommunikationen.

Vil I have et uforpligtende tilbud på opgaven eller besøg?

22 20 17 17

Jeg sidder klar til at besvare jeres mail eller opkald

lhk@ejendomsret.dk