Kontakt os på 22 20 17 17

En bondegård, midt i Nørresundby

Maj 2020

Landinspektørfirmaet Ejendomsret Træskofabrikken_

Kunsten at transformere fortiden ind i nutiden

Landinspektørfirmaet Ejendomsret forvanlingen af den gl. træskofabrik

Forvanlingen af de gl. staldbygninger

Hvem skulle tro det? Midt i Nørresundby ligger der faktisk en meget gammel bondegård som først nu i 2020 igen er blevet synlig i byen efter mange år som anonym bygning.

Men det er naturligvis ikke en renæssance som landbrug der gør historien spændende.

Bondegården midt i byen er nemlig under en fantastisk forvandling til dejlige og nye boliger med luft, god plads og spændende gårdrum.

Ejendomsret.dk er med i forløbet. De foreløbige data til BBR-arealer, skel mm. Er afleveret.

Men der er en anden side af historien om den gamle bondegård som er mindst lige så interessant. Som Landinspektør handler vores arbejde som regel om faktuelle, juridiske og stramme faglige vinkler når f.eks. en bygning skal behandles.

Men at se skønheden og mulighederne i en gammel bygning er også en stor del af mit faglige virke. Det gælder også bygninger som hverken er herregårde eller pompøse byhuse. Det ydmyge med lav status kan også have stor værdi. Som en sidegevinst er det bare skønt når det lykkes at genbruge gamle huse og bygninger i stedet for at rive ned og kassere.

Det er også nysgerrigheden der får en til at stoppe op og tænke over bygningens historie. Hvem har boet her?. Hvordan var deres liv, sorger og glæder?.

Her har Per Thomsen fra Lokalhistorisk forening i Nørresundbyværet detektiven og fundet mange af de gamle oplysninger frem om gården. Det er faktisk spændende læsning. Bl.a. blev gården I 1901 købt af en herrregårdsejer fra Fjerritslev og omdannet til træskofabrik. Staldbygningerne blev brugt til produktion, og forhuset til beboelse for arbejderne. Det var lidt andre tider dengang.

En stor tak til Per Thomsen for hjælp til at transformere fortiden ind i nutiden.

Vil I have et uforpligtende tilbud på opgaven eller besøg?

22 20 17 17

Jeg sidder klar til at besvare jeres mail eller opkald

lhk@ejendomsret.dk